‘Ruimte voor megawinkelcentra in Nederland’

In Nederland kunnen zeker twee of drie megawinkelcentra succesvol worden ontwikkeld. Oprichter Baptist Brayé van het informatiebureau voor winkelplanning Locatus zegt dat aan de vooravond van de finale discussies over de komst van een zogenoemde mall in Tilburg.

Projectontwikkelaars OVG en MDG willen het winkelcentrum naar Amerikaans voorbeeld realiseren in het noorden van de stad. Burgemeester Ruud Vreeman ruikt grote kansen voor de regionale economie en werkgelegenheid. Maar de gemeente is de afgelopen dagen overstelpt met brieven van brancheverenigingen, buurgemeenten, winkeliers en zelfs de Kamer van Koophandel die tegen de komst van het megawinkelcentrum is. Komende maand hakt de gemeente de knoop door.

In de binnenstad van Tilburg regeert de angst. Brayé constateert dat iedereen de mond vol heeft over gezellige en charmante winkeltjes in een leuke binnenstad. "Maar we kopen er niet. Soms moet je oude rommel durven opruimen. Winkels bestaan gemiddeld zeven jaar. Vernieuwing en herschikking zijn er constant."

Brayé wijst verder naar Roermond waar lokale ondernemers moord en brand schreeuwden over de komst van een groot outletcentrum. Geen van de doemscenario's werd werkelijkheid. "Alle effecten zijn kleiner dan gedacht. Binnensteden blaas je ook niet zomaar weg."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!