Zuinige Opel in 2011

Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) gaat in 2011 een elektrische Opel op de Europese markt brengen. Dit meldde autowebsite Automotive News Europe zondag op basis van een interview met het hoofd van de Europese divisie van GM.

Voor de Opel gaat GM de technologie gebruiken die in de Chevrolet Volt zit. De Volt moet een volledig elektrisch aangedreven auto worden, waarvan de batterijen kunnen worden opgeladen via het gewone stopcontact. Het voertuig heeft wel een benzinemotor aan boord. Hiermee kunnen de batterijen worden bijgeladen als grotere afstanden worden gereden.

GM wil de concurrentie aangaan met vooral Japanse autobouwers. Onder meer Toyota en Nissan zijn bezig met de ontwikkeling van elektrische auto's. Toyota heeft wereldwijd relatief veel succes met zijn energiezuinige Prius. Deze hybride auto wordt deels aangedreven door een elektromoter en verbruikt daardoor minder brandstof.

Het Amerikaanse Congres overweegt om de door dalende verkopen geplaagde grote Amerikaanse automakers, GM, Ford en Chrysler, te steunen met goedkope overheidsleningen. Volgens de autobouwers hebben zij 25 miljard dollar aan leningen nodig om investeringen te kunnen doen in nieuwe technologieën, zoals de ontwikkeling van batterijen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!