Nederlanders letten meer op portemonnee

Steeds meer Nederlanders gaan extra letten op hun uitgaven. Twee derde zegt zich zorgen te maken over de prijsstijgingen en meent de inflatie duidelijk in de portemonnee te merken. Mochten de prijsstijgingen de komende tijd toenemen, dan overweegt 17 procent te emigreren. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder 1232 mensen in opdracht van televisieprogramma Netwerk.
Onder de noemer 'De Begroting van het Volk' liet Netwerk nagaan hoe Nederlanders denken over 's lands financiën, de samenleving en de toekomst van het land. Van de ondervraagden zegt 88 procent meer op de prijzen te gaan letten om het huishoudboekje op orde te houden.

Als er moet worden bezuinigd gebeurt dat op dure kleding (49 procent), buiten de deur eten (45 procent) en vakanties (37 procent). Ruim een derde (38 procent) zegt grote uitgaven te willen uitstellen. Verder overweegt 34 procent minder autorijden en meer tweedehands (28 procent) en op de markt (20 procent) te kopen.

Als Nederlanders de rijksbegroting zouden mogen opstellen, zou die 20 procent hoger uitkomen dan die van het kabinet. Ze zouden vooral de staatsschuld laten oplopen.

De ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken zien volgens De Begroting van het Volk hun budget flink krimpen terwijl VROM, Justitie, VWS, Jeugd en Gezin en Wonen, Wijken en Intergratie financieel meer ruimte krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!