Bakkersland mag Quality Bakers overnemen

Bakkersland heeft van de Nederlande Mededinginsautoriteit (NMa) toestemming gekregen voor de overname van Quality Bakers. Dit blijkt dinsdag uit een nieuwsbericht van de NMa.

De nieuwe combinatie ondervindt volgens de mededingingsautoriteit voldoende concurrentiedruk van concurrenten en supermarkten op de markt voor brood, banket en gebak."Naast de nieuwe combinatie is er ten minste een andere grote aanbieder, Bake Five, actief", zo stelt de NMa.

Uit onderzoek van de NMa blijkt dat supermarkten de mogelijkheid hebben om een eigen bakkerij te beginnen, dan wel een deel van hun inkoop over te hevelen naar andere bakkerijen. De nieuwe combinatie zal dus niet de prijzen van brood kunnen verhogen.

Bakkersland levert dagvers brood, specialiteiten, winkelafbak, thuisafbak en gebak aan de Nederlandse foodretail- en foodservicemarkt. Het bedrijf heeft 1600 werknemers, zestien bakkerijen en realiseerde over 2007 een netto-omzet van euro 350 mln.

Quality Bakers produceert vers brood voor de Nederlandse markt, heeft zeven bakkerijen, circa 800 werknemers en behaalde over 2007 een netto-omzet van ongeveer euro 170 mln.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!