Maxeda ziet omzet licht stijgen

Maxeda heeft ondanks ‘een uitdagende markt’ een hogere omzet geboekt in het eerste halfjaar van 2008. Het concern boekte een omzet van 1,58 miljard euro, 1,2 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekend gemaakt.

Maxeda, eigenaar van winkelketens als V&D, Bijenkorf en Praxis, realiseerde in het eerste halfjaar een groei van het bedrijfsresultaat van 14,3 procent tot 102 miljoen euro. Het bedrijf geeft geen nettowinstcijfers vrij.

Zowel de doe-het-zelf-ketens Praxis, Formido en het Belgische Brico als de mode-tak met formules V&D, Bijenkorf, Hunkemöller, Claudia Sträter en M&S Mode, hadden te lijden onder het verminderde consumentenvertrouwen. De omzet op basis van een vergelijkbaar winkelbestand liep dan ook met één procent terug. Wel wonnen de meeste formules marktaandeel.

Het totaal aantal winkels van Maxeda steeg met 7,5 procent naar 1379. Het merendeel hiervan is te vinden in Nederland, maar Maxeda is met onder meer Hunkemöller en M&S Mode actief in zestien landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en het Caribische gebied.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!