Winkeliers boos op Mastercard

Winkeliers in Europa klagen dat ze fors meer moeten betalen voor Mastercard en Maestro-kaarten. In sommige branches en landen zijn verhogingen gemeld tot 161 procent, stelde de Europese federatie van handelaren EuroCommerce gisteren.

Volgens de winkeliers omzeilt Mastercard een recent verbod van de Europese Commissie op een toeslag voor grensoverschrijdende betalingen in de EU. “Ze proberen de gederfde inkomsten terug te winnen door andere provisies te verhogen, zonder enige rechtvaardiging”, zegt secretaris-generaal Xavier Durieu van EuroCommerce. Hij zegt er zeker van te zijn dat Eurocommissaris Neelie Kroes de zaak op de voet volgt.

Onder zware druk van Eurocommissaris Kroes schrapte Mastercard in juni een toeslag voor buitenlandse creditcards en andere betaalkaarten. Maar winkeliers merken daar nog weinig van, zegt Jan Molema, betaalkaartmanager van de IKEA Group. “Het is frappant hoe extreem traag banken zijn om de verlaging door te voeren, terwijl ze hun klanten wel razendsnel nieuwe verhogingen aankondigen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!