Europese verkoop van auto’s stort in

De Europese auto-industrie wordt hard getroffen door de kredietcrisis. In landen als Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië is de autoverkoop volledig ingestort. De afgelopen dagen maakten diverse autofabrikanten bekend hun productie tijdelijk stil te leggen of fors te verlagen, zo meldt de Volkskrant woensdag.

"Wij ondervinden momenteel de gevolgen van de kredietcrisis. Mensen zitten op hun geld en kopen geen nieuwe auto’s", zegt een woordvoerder van Opel. Het autoconcern sluit de komende weken tijdelijk twee fabrieken waar de modellen Astra, Corsa en Zafira worden gemaakt. Opel wil de productie dit jaar met 40 duizend exemplaren verlagen ten opzichte van de oorspronkelijke planning.

Ook Ford verlaagt de productie. Aantallen wil het bedrijf niet noemen. Bij de fabriek in het Duitse Saarlouis, waar de modellen C-Max, Focus en Cougar worden gebouwd, worden tweehonderd medewerkers ontslagen. De Volkswagen Group verklaarde afgelopen maandag dat eind oktober alle Skoda-fabrieken in Tsjechië een week stil stilgelegd worden. In Spanje treft de productie van Seat een vergelijkbaar lot.

Volgens de brancheorganisatie van Europese autofabrikanten, de European Automobile Manufacturers Association, is de autoverkoop in augustus 2008 ten opzichte van vorig jaar met ruim 16 procent gedaald. In Ierland en Spanje kelderde de verkoop met ruim 41 procent het sterkst. Maar ook in Italië (min 26 procent), Engeland (min 18,6 procent) en Duitsland (min 10 procent) werden beduidend minder auto’s verkocht. Nederland deed het als een van de weinige landen nog redelijk goed, met een daling van de verkoop met 3,8 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!