Franchisers wijzen reddingsplan Newport Blue af

Modeondernemer Henk Havinga heeft aangeboden Newport Blue te hulp te schieten bij het oplossen van de conflicten met een groep ex-franchisers. Zijn plan voor het opzetten van een nieuwe, strakke formule kon echter niet rekenen op instemming van de franchisers, zo bericht modevakblad Textilia.

Newport Blue verkeert sinds enkele maanden in een crisis na het weglopen van het grootste deel van de franchisers. Sindsdien zint directeur Robert Jan Lugtenburg op een manier de boel weer op de rails te krijgen. Het reddingsplan zou op 22 september worden gepresenteerd.

De beoogde geldschieter voor de redding, State of Art, liet het echter afweten, waarna Lugtenburg met Havinga op de proppen kwam. Tijdens een bijeenkomst vertelde deze te geloven in een formule die voor minimaal 30 procent uit eigen merken bestaat. Helaas kreeg Havinga de franchisers niet enthousiast voor de plannen. Zij hebben slechte herinneringen aan onverkoopbare eigen collecties die het rendement van de winkels in het verleden flink omlaag heeft getrokken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!