'Jongeren proberen minder vaak drank te kopen'

Jongeren onder de zestien jaar doen minder vaak een poging aan alcoholhoudende drank te komen. Maar als ze het proberen, dan lukt het in de meeste gevallen wel, zo blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), waarvan de resultaten woensdag zijn bekendgemaakt.

De VWA blijft daarom streng controleren op leeftijdsgrenzen om de verkoop van alcohol aan jongeren verder terug te dringen. Uit het onderzoek blijkt dat jongeren onder de zestien jaar in alle sectoren steeds minder proberen om drank te kopen. Bij de horeca en de supermarkten is dit percentage meer dan gehalveerd van respectievelijk 13 procent en 14 procent in 2001 naar 5 procent in 2007. Het bestellen van sterke drank in horecagelegenheden laat ongeveer hetzelfde beeld zien.

Supermarktkoepel CBL zegt het een ‘zeer zorgelijke situatie’ te vinden, waar zo snel mogelijke een eind aan moet komen. Daarom is de brancheorganisatie bezig de controle op de leeftijdsgrens te verbeteren. Hiertoe is onder meer een opleiding voor kassamedewerkers ontwikkeld. Ook werken de supermarktorganisaties aan het opzetten van een eigen controlesysteem, vergelijkbaar met het hygiënesysteem waarmee supermarkten werken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!