Extra beveiliging in veelgeplaagd Aldi-filiaal

Aldi gaat het filiaal aan de Herenstraat in Rijswijk extra beveiligen. Dat heeft de directie van het supermarktconcern gisteren bekendgemaakt. Met twee vaste beveiligers die van openings- tot sluitingstijd in de winkel staan en extra camerabewaking hoopt de directie overvallers te ontmoedigen en het veiligheidsgevoel onder het personeel te vergroten. “Het is een dure, maar noodgedwongen maatregel”, zegt een woordvoerder namens de directie.

De supermarkt aan de Herenstraat is sinds vorige week vrijdag dicht na de vierde overval binnen tien maanden. Sinds de tweede beroving heeft Aldi al beveiligingsmaatregelen genomen. Zo is de winkel van camera’s voorzien en heeft de politie op de risicomomenten - de winkel is drie keer in de ochtenduren overvallen - voor de deur gestaan. Daarnaast had de super al een beveiliger ingehuurd, maar deze stond alleen rond openings- en sluitingstijden in de winkel. Naast extra beveiligers en camerabewaking gaan caissières ook het afrekenen met de pinpas promoten.

“We kunnen klanten niet verplichten om te pinnen, maar we kunnen het ze wel vragen en uitleggen waarom we liever hebben dat ze elektronisch betalen.” Het concern heeft afgelopen dinsdag onder meer hierover een overleg gehad met filiaalhouders uit de hele regio en de politie. “We hebben nog eens gesproken over de overvallen en wat je als personeel in zo’n situatie moet doen.”

Vandaag volgt het overleg met de burgemeester van Rijswijk. Aldi heeft inmiddels genoeg maatregelen genomen, vindt het concern zelf. “De gemeente is nu aan zet. Wij hopen nog steeds op een andere locatie.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!