‘Plus en Spar verkopen meest vervuilde fruit’

Supermarktketens Plus en Spar verkopen de meest vervuilde groente en fruit, zo concluderen Milieudefensie en Natuur en Milieu. In vergelijking met 2006 verkopen Plus en Albert Heijn in 2007 hun klanten ‘duidelijk vuilere’ producten, terwijl Lidl en Super de Boer als besten uit de bus komen.

De twee organisaties publiceerden zaterdag op www.weetwatjeeet.nl de meetresultaten van Voedsel en Warenautoriteit (VWA) naar restanten landbouwgif op groente en fruit in 2006 en 2007. Ze verkregen de gegevens door een beroep te doen op de wet openbaarheid van bestuur (wob).

Op groente en fruit in de supermarkt zaten in 2007 over het algemeen minder resten van bestrijdingsmiddelen dan het jaar ervoor. Verder is het Nederlandse fruit beduidend schoner dan dat uit Spanje en Italië, stellen Milieudefensie en Natuur en Milieu op basis van door henzelf vergaarde informatie.

De VWA deed in 2007 in totaal 3706 metingen naar bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. "In 2006 zat op 66 procent van dat voedsel landbouwgif, in 2007 nog 63 procent. Ook was de vervuilingsgraad minder", aldus de milieuorganisaties.

Klik hier voor het persbericht van Milieudefensie

Lees ook CBL: 'Laat u geen angst inpraten'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!