CBL: ‘Laat u geen angst aanpraten’

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vindt dat de consument zich ‘geen angst moet laten aanpraten’. Dat meldt de koepelorganisatie van de Nederlandse supermarkten zondag in een persbericht.

Aanleiding vormt de publicatie van Milieudefensie over resten bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit. Volgens het CBL misbruikt Milieudefensie de cijfers van de Voedsel en Waren Autoriteit en wekt hiermee volkomen onterecht de indruk dat de volksgezondheid in gevaar is. Bovendien probeert Milieudefensie met het gekozen woordgebruik de consument ten onrechte onrust en angst aan te praten, vindt het CBL.

Het CBL wil benadrukken dat zij normoverschrijdingen niet goedkeurt. Uiteraard dienen de telers van groenten en fruit zich te houden aan de normen die door de overheid worden gesteld aan de hoeveelheid restanten bestrijdingsmiddel die achter mogen blijven op groenten en fruit. De VWA geeft aan dat de normoverschrijdingen die zijn geconstateerd geen negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid.

Het CBL vindt het daarom onacceptabel en misleidend dat Milieudefensie de overschrijdingen aangrijpt om de consument te misleiden. Het CBL stelt nadrukkelijk dat alle groenten en fruit die in de supermarkten wordt verkocht veilig en gezond is.

Lees ook ‘Plus en Spar verkopen meest vervuilde fruit’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!