Nokia ziet winst 30% kelderen

Nokia heeft in het derde kwartaal van 2008 de winst met 30 procent zien dalen. Dat heeft 's werelds grootste producent van mobiele telefoons donderdag bekendgemaakt, zo meldt Elsevier.nl.

De nettowinst zakte naar 1,09 miljard euro van 1,56 miljard een jaar eerder, terwijl analisten waren uitgegaan van een daling tot 1,17 miljard euro. De winstdaling is het gevolg van de wereldwijde economische vertraging en toegenomen concurrentie.

Nokia waarschuwde begin september al dat het marktaandeel in het derde kwartaal van 2008 lager zal uitkomen dan in het tweede kwartaal. Het lagere marktaandeel komt volgens Nokia door het strategische besluit om niet mee te doen met de agressieve prijsverlagingen van concurrenten en door toegenomen concurrentie.

Voor het vierde kwartaal van 2008 verwacht Nokia dat het marktaandeel op hetzelfde niveau zal blijven als in het derde kwartaal. Voor het gehele jaar gaat Nokia nog wel uit van de doelstelling van een uitbreiding van het marktaandeel ten opzichte van 2007. Ook blijft het Finse conceern uitgaan van de verwachting dat het volume in de mobiele telefoonmarkt in 2008 met 10 procent of meer zal groeien tot circa 1,26 miljard ten opzichte van de circa 1,14 miljard eenheden in 2007.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!