‘Digitaal boek haalt papier in’

Over tien jaar zal het punt zijn bereikt dat digitale boeken het papieren boek beginnen in te halen. Dat is de verwachting van de internationale boek- en uitgeverswereld. Dat blijkt uit een representatieve peiling onder duizend vakmensen uit driehonderd landen, gehouden in opdracht van de organisatie van de Buchmesse in Franfurt zo meldt het Algemeen Dagblad.

Veertig procent van de deskundigen verwachten dat de digitale ‘content’ dan zelfs het traditionele boek zal overvleugelen. Een derde van hen meent overigens dat het helemaal nooit zo ver zal komen.

Dit jaar blijkt de opkomst van de zogenoemde e-reader, het beeldscherm waarop boeken gelezen kunnen worden, verder door te zetten. E-readers maken nu twee procent uit van de markt, e-books (boeken die je op de pc of laptop kunt lezen) zeven procent. De verwachting is dat dit de komende jaren drastisch zal toenemen.

De deskundigen zien verder de opkomst van de online-boekhandel, zoals Amazon.com in de VS en Bol.com in Europa, als de belangrijkste ontwikkeling in hun vakgebied van na de Tweede Wereldoorlog.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!