Mkb kan door steun overheid meer lenen

Het ministerie van Economische Zaken gaat het midden- en kleinbedrijf (mkb) extra ondersteunen. Om te voorkomen dat financiering van het mkb droogvalt, heeft ze besloten de garantieregeling voor bedrijfsleningen uit te breiden. Dat maakte minister Van der Hoeven van Economische Zaken maandagavond bekend. Het is de eerste maatregel van de regering om de reële economie te beschermen tegen de gevolgen van de kredietcrisis.

Ondernemers uit het mkb die een bank niet voldoende onderpand kunnen bieden om een bedrijfsfinanciering rond te krijgen, kunnen nu al gebruik maken van het Besluit Borgstelling MKB (BBMKB). Het ministerie staat daarbij garant voor leningen tot één miljoen euro. De regeling geldt voor bedrijven met maximaal honderd werknemers.

Omdat mkb’ers door de kredietcrisis meer moeite hebben nieuwe leningen te financieren, heeft minister Van der Hoeven besloten de garantieregeling uit te breiden tot maximaal 1,5 miljoen euro per bedrijf. Ook mogen bedrijven tot maximaal 250 werknemers gebruik maken van de uitgebreide regeling.

Voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjens en zijn collega Loek Hermans van MKB Nederland reageerden positief op de plannen van minister Verhoeven. Hermans benadrukte wel dat het wat hem betreft slechts ‘een eerst stap in de goede richting is’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!