'Etikettering van wijnen kan beter'

De etiketten van wijnen die in de schappen liggen bij lokale producenten, supermarkten of slijterijen zijn vaak niet volledig. Bij acht procent van de tweeduizend onderzochte wijnen werd het conserveermiddel sulfiet niet op het etiket vermeld. Dat blijkt uit onderzoek dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) woensdag openbaar maakte.

Fabrikanten zijn wettelijk verplicht sulfiet op het etiket te vermelden als er meer dan tien milligram per liter in de fles zit. Het conserveermiddel kan allergische reacties oproepen. Bij ongeveer 540 flessen, 27 procent van het totaal onderzochte flessen, werd het conserveermiddel wel vermeld, maar niet in het Nederlands. Zes procent van de onderzochte flessen (112 wijnen) kwam van Nederlandse producenten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!