Acties dreigen bij de Bijenkorf

FNV Bondgenoten heeft de Bijenkorf donderdag een ultimatum gesteld. Gaat het warenhuis niet voor zaterdag 18.00 uur akkoord met de vakbondseisen voor een nieuwe cao, dan starten maandag acties, zo meldt de vakbond in een persbericht.

"De komende twee maanden staan acties bij alle vestigingen van de Bijenkorf gepland. De acties zullen variëren van ludieke acties en het uitdelen van pamfletten tot werkonderbrekingen", zegt Henk van der Ploeg, bestuurder FNV Bondgenoten. De vakbond eist een loonsverhoging van 3,5 procent en wil dat de voorgestelde verslechteringen van de Bijenkorf van tafel gaan.

De acties beginnen maandag bij de Bijenkorf vestiging in Groningen. Daar worden werknemers en publiek geïnformeerd en worden ballonnen opgelaten in de winkel. Van der Ploeg: “We willen het winkelend publiek laten weten dat de populaire Bijenkorf voor haar werknemers helemaal niet zo'n leuke winkel is.” Donderdag wordt er actie gevoerd bij de vestiging in Rotterdam.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de Bijenkorf begonnen al in februari. "Er is ontzettend veel onderhandeld en wij hebben als vakbond erg ons best gedaan om tot een oplossing te komen. Helaas heeft dat tot nu toe niets opgeleverd. FNV Bondgenoten weigert mee te werken aan een systeem wat lijkt op pokeren met je werktijden. Vandaar dat we nu met acties beginnen", aldus Van der Ploeg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!