Megawinkelcentrum splijt Brabant

De Tilburgse gemeenteraad beslist vanavond of er een referendum komt over de komst van de Megamall. De Tilburgse middenstand en andere Brabantse steden vrezen voor de gevolgen van het enorme winkelcentrum, zo meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Het centrum zal naar verwachting negen tot veertien miljoen bezoekers per jaar trekken. De omzet wordt geschat op 280 miljoen euro per jaar. De Mall moet aan de rand van Tilburg-Noord verrijzen op een voormalig militair terrein.

Het plan komt uit de koker van de ontwikkelingscombinatie OVG/MDG. De keuze voor Noord-Brabant is vooral gemaakt vanwege de goede bereikbaarheid, volgens woordvoerder van de projectontwikkelaar Hans Weijel. “We verwachten ook klanten uit de rest van Nederland, België en Duitsland te trekken.” Het centrum vergt een investering van 400 miljoen euro door de projectontwikkelaar en levert twee- à drieduizend banen op.

Het eventuele referendum wordt tegelijkertijd met de Europese verkiezingen in juni 2009 gehouden. “Als het referendum erdoor komt, gaan wij er vol voor”, benadrukt Weijel. “Uit een enquête die wij eerder hebben gehouden, blijkt dat zeventig procent van de Tilburgers voor de komst van de Mall is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!