Microsoft ziet winst licht stijgen

Microsoft heeft in het eerste kwartaal van het fiscale boekjaar een winst geboekt van 4,37 miljard dollar. Dat is een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen de winst 4,29 miljard dollar bedroeg. Dat heeft het bedrijf eind vorige week bekendgemaakt.

De winst is voor een belangrijk deel te danken aan de goede verkoopcijfers op de zakelijke markt, zoals die van kantoorpakket Office en verschillende serverproducten. De verantwoordelijke afdelingen boekten omzetstijgingen tussen de zeventien en twintig procent. De client-divisie, verantwoordelijk voor besturingssysteem Windows, droeg met een bescheiden omzetgroei van twee procent daarentegen aanzienlijk minder bij aan de groei van het resultaat.

Microsoft is wel enthousiast over de verkopen van spelcomputer Xbox 360, waarvan het 2,2 miljoen stuks aan de man wist te brengen. In september verlaagde het bedrijf de prijs van de console drastisch. Daarmee wist het Playstation-fabrikant Sony op de Japanse thuismarkt voor het eerst te passeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!