Huismerkfabrikant HEMA failliet

Het doek is gevallen voor huismerkproducent Bodycare Group. De onderneming uit Amersfoort, die lichaamsverzorgingsproducten maakte voor onder meer HEMA en Kruidvat, wordt volledig ontmanteld. "Het Nederlandse dochterbedrijf Cosmara is daarbij helaas failliet gegaan", aldus investment director Bas Maassen van NPM Capital. Dat heeft weekblad Fem Business eind vorige week bericht.

Volgens Maassen kwam Bodycare Group vanaf zomer 2007 in liquiditeitsnood door enkele tegenvallers. In de eerste plaats konden de orders van enkele nieuwe klanten niet worden afgewikkeld zoals gewenst. Daarnaast leed het bedrijf door de stijging van de grondstofprijzen. Tot overmaat van ramp verloor het bedrijf met het afhaken van de Britse supermarktgigant Asda een van haar grootste klanten. "Daarmee verdween de basis onder het bestaansrecht van het bedrijf", aldus Maassen.

Volgens de NPM-directeur kampte de huismerkfabrikant al langer met problemen. In 2005 leed Bodycare zwaar onder de prijzenoorlogen in de retailbranche. "Dit is geen makkelijke business om geld in te verdienen", stelt Maassen. "De markt voor huismerkverzorgingsproducten is heel concurrerend. Er is sprake van een continue prijsdruk."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!