‘Zoettaks beste wapen tegen breezers’

De effectiefste manier om zoete, licht alcoholhoudende drankjes als Breezers de supers uit te krijgen, is door deze drankjes duurder te maken door een zoettaks. Een verbod op verkoop in de supermarkt zal minder kansrijk zijn. Dat concludeert Ernst & Young in twee onderzoeken naar het weren van deze dranken uit de supermarkt.

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin heeft de onderzoeken dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. De onderzoekers hebben bekeken of een zoettaks en beperking van de verkoop tot slijters in lijn waren met Europese regels. Een verbruiksbelasting op dit soort drankjes zit er volgens eerdere juridische uitspraken in. Bereidingswijze en grondstoffen kunnen volgens Europese regels reden zijn belasting te heffen.

Beperking van de verkoop tot slijterijen ligt moeilijker, aldus de onderzoekers. Andere maatregelen die het kabinet wil nemen, hebben geen gevolgen voor de drankenhandel en maken ook geen onderscheid tussen bier en breezers. Daarom acht Ernst & Young het zeer waarschijnlijk dat deze beperking van de verkoop strijdig is met Europese regels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!