Webshops minder goed bereikbaar

De Nederlandse e-shops zijn in 2008 slechter bereikbaar geweest dan in 2007. Dit blijkt uit onderzoek van WatchMouse naar de prestaties van webwinkels. Alleen handelssite eBay was altijd online.

Voor de vijfde keer op rij publiceert WatchMouse de Site Performance Index voor Nederlandse webwinkels. Van de 38 geteste sites scoren vijftien websites een uptime van 99,9 procent of meer. Dit percentage wordt in Service Level Agreements (SLA’s) aangehouden als de minimale gewenste uptime.

Alleen eBay heeft een bereikbaarheid van honderd procent en staat daarmee bovenaan in de lijst, op de hielen gevolgd door Conrad.com, al drie jaar in de top 3 van deze lijst. Opvallende dalers zijn Marktplaats.nl en Otto.nl die vorig jaar nog honderd procent scoorden, maar nu afzakken naar respectievelijk de 25e en 30e plaats.

Opvallende stijgers zijn er ook, Albert.nl en Beat-it verhuizen van de oranje naar de groene zone en Dixons zelfs van de rode naar de groene zone, een verschil van maar liefst 35 plaatsen.

Het onderzoek vond plaats in de periode van 18 oktober tot en met 18 november 2008. In deze periode werd elke vijf minuten door één van de controlestations van WatchMouse de homepage van de site opgehaald, zonder plaatjes of frames. Van 'downtime' is sprake als een site een foutmelding geeft of de HTML na acht seconden niet ontvangen is, en dit vanuit een tweede meetpunt bevestigd is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!