Acties bij de Bijenkorf van de baan

FNV Bondgenoten heeft zondag een principeakkoord bereikt bij de Bijenkorf. De Bijenkorf heeft alle eisen uit het ultimatum van de vakbond ingewilligd. De werkonderbrekingen en acties die de komende tijd gepland stonden zijn hiermee van de baan, zo meldde de vakbond zondag in een persbericht.

Henk van der Ploeg, bestuurder FNV Bondgenoten: "Dit is een grote overwinning voor de werknemers. Ze hebben er de afgelopen weken hard voor gestreden. Maar het resultaat is er dan ook naar. Alle ‘verslechteringsvoorstellen’ zijn van tafel. Ook is met terugwerkende kracht tot 1 juli 2008 een loonsverhoging van 3,25 procent afgesproken."

De cao geldt voor alle werknemers van de Bijenkorf en gaat in per 1 februari 2008. De cao is afgesproken met een looptijd van een jaar. "De looptijd tot februari betekent dat we al snel weer om tafel moeten voor de volgende cao. De Bijenkorf weet nu wat een slagkracht deze mensen hebben en hoe belangrijk hun personeel een goede cao vindt. Ik hoop dan ook dat de volgende onderhandelingen een stuk soepeler lopen",aldus Henk van der Ploeg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!