Minder omzetgroei speelgoedbranche

Nederlandse speelgoedzaken hebben hun omzet in de eerste drie kwartalen van dit jaar minder hard zien groeien dan vorig jaar. Prijsdalingen waren daar mede debet aan. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.

De inkomsten stegen tot eind september gemiddeld met 5,5 procent. In geheel 2007 kwam de omzetgroei nog uit op 14 procent. Toen stegen de prijzen echter met 3 procent. Speelgoedzaken beleefden in 2006 en 2007 hele goede jaren. Ook dit jaar hoeven winkeliers niet te klagen met een toename van de afzet van bijna zeven procent, aldus CBS-econoom Michiel Vergeer.

De speelgoedbranche verkoopt ongeveer veertig procent van zijn aanbod in het vierde kwartaal. Dit heeft te maken met de vieringen van Sinterklaas en Kerstmis. Ongeveer de helft van al het verkochte speelgoed werd vorig jaar gekocht in speelgoedzaken, de rest werd vooral aangeschaft in warenhuizen of via internet. In totaal is vorig jaar 1,7 miljard omgezet in de speelgoedbranche, waarvan 840 miljoen euro in speelgoedwinkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!