Kerstmarkten populair

Sinterklaas heeft nog maar net zijn hielen gelicht, of Nederland stort zich en masse op de kerstmarkt. Volgens Kerstmarkt.nl zijndit jaar dertig procent meer georganiseerde trips naar internationale kerstmarkten geboekt dan vorig jaar. De eerste binnenlandse markten trokken al duizenden bezoekers.

Nederlandse consumenten bezoeken met elkaar jaarlijks zo’n vijftien miljoen keer een kerstmarkt. Daarbij geven ze gemiddeld 26 euro per persoon uit, zo becijfert Kerstmarkten.nl. Volgens directeur De Bruin van de site wordt de populariteit gevoed door onzekere economische tijden. “Mensen willen wel weg, maar ze willen geen kapitalen meer uitgeven.”

Bestemmingen als Düsseldorf en Londen zijn gewild. Negentig procent van de georganiseerde reizen gaat dit jaar naar Duitsland en ook Frankrijk zit in de lift.

De kerstmarkten, die voorheen een truttig imago hadden, zijn helemaal hip. “We zien moeders met dochters, complete jaarclubs van studentenverenigingen en jonge gezinnen die soms hele tournees maken langs verschillende markten. De tijden dat er louter bejaarden op af kwamen, zijn voorbij”, aldus De Bruin.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!