Retail boekt omzetgroei

De Nederlandse detailhandel heeft in oktober de omzet met vijf procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde maand in 2007. De prijzen stegen met 2,6 procent, het volume groeide met 2,4 procent. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

De omzetten werden in oktober positief beïnvloed door de samenstelling van de koopdagen. Oktober 2008 had een donderdag en vrijdag meer en een maandag en dinsdag minder dan oktober 2007. Na een globale correctie voor dit effect was de omzetgroei ongeveer twee procent en kromp het volume met ongeveer 0,5 procent. Nederland deed het daarmee beter dan het totale eurogebied. In het eurogebied was er een krimp van het koopdaggecorrigeerde volume in oktober zichtbaar van ruim twee procent.

Binnen de detailhandel behaalden de supermarkten een forse omzetgroei. De omzet was in oktober 12,5 procent hoger dan een jaar eerder. Over de eerste tien maanden van dit jaar hadden deze winkels gemiddeld acht procent meer omzet. De supermarkten deden het daarmee duidelijk beter dan de speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen.

Lees ook: Supermarkten verwachten recordomzet

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!