Ramp voor auto-industrie VS

Een meerderheid in de Amerikaanse Senaat heeft een streep gezet door het reddingsplan van vijftien miljard dollar voor grote Amerikaanse autofabrikanten. Dat maakte de Democratische fractievoorzitter Harry Reid vannacht bekend. “Het is einde verhaal”, aldus Reid na een urenlange onderhandelingsronde tussen de senatoren.

De kansen dat het Congres het plan dit jaar nog aanneemt zijn daarmee verkeken. “Ik zie er tegenop morgen naar Wall Street te kijken. Het zal geen mooi gezicht worden”, stelde Reid.

Hij refereerde ook aan de Amerikanen die afhankelijk zijn van de auto-industrie. “Miljoenen Amerikanen zullen direct geraakt worden. Het zal voor velen een slechte kerst worden.” En: “Ik ben vreselijk teleurgesteld dat het niet lukt tot een conclusie te komen. De verschillen waren te groot.”

De Democraten, die het reddingsplan voorstelden, hebben in de Senaat slechts een kleine meerderheid. Veel Republikeinen lieten voorafgaand aan de vergadering al weten zich hevig tegen het plan te zullen verzetten. Zij geloofden niet dat het plan de drie bedrijven uiteindelijk op de been zou kunnen houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!