Alleen Dacia verkoopt nog

Na de VS, storten nu ook de autoverkopen in Europa in. De verkopen daalden in november met een kwart. Alleen het budgetmerk van Renault, Dacia verkocht meer auto’s. Sinds 1999 werd er niet meer een daling van een dergelijke omvang genoteerd, meldde de Europese vereniging van autofabrikanten ACEA dinsdag.

De gekrompen verkoopcijfers liggen vooral aan de financiële en economische crisis, aldus de vereniging. Bovendien had november dit jaar twee werkdagen minder dan vorig jaar.

Binnen de Europese Unie zag Ierland de verkopen het hardst dalen, 55 procent. In Nederland verkochten dealers bijna 22 procent minder nieuwe wagens, ofwel 29.867 stuks. De daling in EU-landen is nog niets vergeleken bij de situatie in IJsland. Inwoners van het bijna-failliete eiland kochten in november 94 procent minder nieuwe wagens: slechts 74 exemplaren.

De meeste autofabrikanten hebben inmiddels besloten hun fabrieken rond Kerstmis langdurig stil te leggen. De Europese Unie biedt de bedrijven een noodpakket van circa vijf miljard euro, om nieuwe milieuvriendelijker modellen te ontwerpen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!