Minder buiten de deur eten met kerst

Nederlanders prikken komende kerstdagen minder vaak een vorkje buiten de deur dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het bedrijfschap Horeca & Catering en bureau Foodstep.

Dit jaar gaan ongeveer 1,35 miljoen Nederlanders met kerst uit eten. Vorig jaar waren dat er ongeveer 1,4 miljoen, in 2006 zelfs meer dan 1,6 miljoen. Retailers verwachten dankzij de thuisblijvers komende zaterdag een record van tien miljoen pinbetalingen.

Een aantal branches binnen de retail denkt te kunnen profiteren van de ‘gezellig thuisblijven-trend’. Tuinbranche Nederland ziet bijvoorbeeld kansen om ‘het geweldige jaar 2007’ te evenaren of zelfs een beetje te overtreffen. “Luxe decoratiematerialen, om het thuis gezellig te maken, vinden gretig aftrek”, vertelt directeur Han de Groot. “Veel wit en bronskleuren. Die geven een luxe uitstraling.”

Ook kledingbrancheorganisatie Mitex ziet kansen. “Als mensen thuis allerlei luxe maaltijden bereiden, schuif je natuurlijk niet in je alledaagse kloffie aan”, denkt Paul te Grotenhuis van Mitex.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!