Amsterdam-Noord: stempel toeristisch voor winkels

Amsterdam-Noord wil worden aangewezen als toeristisch gebied. Het stadsdeel gaat hiertoe een verzoek indienen bij de gemeente Amsterdam. Winkels in Noord zouden dan elke zondag open mogen. De stadsdeelraad heeft dit woensdag besloten meldde een woordvoerder, aldus Z24.

Het stadsdeeel is vooralsnog geen toeristisch gebied. Winkels in Noord mogen daarom niet standaard elke zondag open zijn. Tot nu toe mogen alleen de winkels in het Centrum en het Museumkwartier in Oud-Zuid dat officieel.

Op grond van de Winkeltijdenwet kan een gemeente wel maximaal twaalf zondagen per jaar aanwijzen waarop winkels die niet in toeristische gebieden liggen, open mogen zijn. Voor de andere zondagen kunnen die winkels apart om toestemming vragen.

In de plaatselijke verordening van Amsterdam-Noord staat dat dit onder meer kan op grond van ’bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard’. Dit kunnen beurzen zijn, bijeenkomsten of feestdagen, meldt Z24.

In Amsterdam-Noord was ruzie ontstaan omdat een supermarkt handig gebruik maakte van de regels in de plaatselijke verordening. Deze C1000 vroeg en kreeg onder meer toestemming om open te gaan op de zondag van Allerzielen, de zondag waarop de nationale dag van Maleisië viel en de zondag dat het Johannes Husdag was. Niet alle omringende winkels waren het eens met deze gang van zaken.

Als de gemeenteraad van Amsterdam gehoor geeft aan het verzoek van het stadsdeel om het stempel toeristisch te krijgen, mogen alle winkels in het gebied elke zondag open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!