Carrefour verwacht minder winst

Supermarktconcern Carrefour rekent voor 2008 op minder winst. Het Franse retailbedrijf stelde woensdag na het sluiten van de beurs de winstverwachting voor dit jaar naar beneden bij. Oorzaak is de snelle verslechtering van de consumentenuitgaven, aldus RTLZ.

De onderneming voorziet nu een lichte groei van de operationele winst. Eerder werd nog uitgegaan van een groei van zeven procent in vergelijking met de 3,29 miljard euro in 2007. Analisten noemen de winstwaarschuwing ‘niet verassend’, maar de bijstelling is wel groter dan verwacht.

Bestuursvoorzitter Jose Luis Duran stelt dat Carrefour te maken heeft met een 'perfecte storm' van dalende olieprijzen, een vertraging in de inflatie van voedingsprijzen en een verslechtering van de omzetten in voedings- en niet-voedingsproducten. Duran wordt overigens per 1 januari 2009 opgevolgd door Lars Olofsson, momenteel nog executive vice president van Nestle Group,

In Frankrijk zal volgens Duran de operationele winst in 2008 lager uitkomen dan in 2007 en in Spanje wordt een vlakke operationele winst voorzien. De activiteiten in China zijn volgens Duran 'behoorlijk positief' gebleven, hoewel ook daar een vertraging in de niet-voedingsactiviteiten wordt waargenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!