Nog steeds fout hout in winkel

Nederland is volgens Milieudefensie nog steeds een grootverbruiker van merbauhout. Van het vooral uit Papoea-Nieuw-Guinea afkomstige hout worden buitendeuren en vloeren gemaakt.

Milieudefensie trekt die conclusie na een rondgang langs groothandels, bouwmarkten, parketzaken, importeurs en producenten van deuren en vloeren, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. Het is de tweede keer dat een dergelijke inventarisatie is gemaakt om wat Milieudefensie 'fout hout' noemt in beeld te brengen.

Merbau is afkomstig van bedreigde boomsoorten die vooral in de regenwouden in Papoea groeien. ''Volgens schattingen bestaat ongeveer tachtig procent van de hoeveelheid merbau uit Indonesië uit illegaal gekapt hout. Indonesië kapt jaarlijks 1,87 miljoen hectare, een gebied bijna zo groot als de helft van Nederland'', meldt de milieugroepering.

Volgens Milieudefensie is het niet eens zo vreemd dat er hier veel merbaudeuren worden gekocht, want in de winkels staan geen alternatieven. Dat moet veranderen, vindt de milieuclub. ''Bedrijven hebben wel beterschap beloofd, maar dat moet wel snel gebeuren, anders kunnen we merbauhout straks alleen nog in onze deuropening bewonderen in plaats van in het bos.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!