‘Stoppen met harde aanpak muziekpiraten’

De Recording Industry Association of America (RIAA) lijkt de handdoek in de ring te gooien wat betreft de bestrijding van muziekpiraterij. Het orgaan heeft de samenwerking opgezegd met MediaSentry, het bedrijf dat bewijsmateriaal verzamelde in de processen die de brancheorganisatie van de Amerikaanse muziekindustrie voerde tegen mensen die zich bezighielden met de illegale verkoop van muziek via internet.

Ray Beckerman, een advocaat die een tiental mensen bijstond in hun strijd tegen de harde praktijken van de RIAA, noemt de beslissing van RIAA om MediaSentry te dumpen ‘een overwinning’ voor zijn cliënten. “Werknemers van MediaSentry hebben de privacy van mensen geschonden, waarbij ze ook nog eens zeer onzorgvuldig te werk gingen”, aldus de advocaat.

Media Sentry zegt zelf dat de kwaliteit van zijn werkzaamheden goed is, en dat wordt volgens het bedrijf gestaafd door een onderzoeksrapport van de University of Washington.

De RIAA is nog wel van plan mensen die nu nog op grote schaal muziek aanbieden nauwlettend in de gaten te houden en in uitzonderlijke gevallen alsnog voor de rechter te brengen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!