Eekhoornvlees is ongekend populair in Groot-Brittannië. De vraag is zo groot dat supermarkten en slagers deze niet kunnen bijhouden. Volgens kenners smaakt het vlees naar een vetgemest konijn met een lichte nootsmaak, meldt Meat & Meal.
Britten zetten hun tanden al langer in eekhoorntjesvlees. Het gaat dan om de grijze variant, die afkomstig is uit Amerika. Deze verdringt de inheemse, rode soort. Daarom is de campagne 'Save our Squirrels' gestart om de eigen Britse eekhoorn te redden, onder het motto ‘save a red, eat a grey’.
De eekhoornpopulatie stijgt nog ieder jaar. Ook verdringen ze andere diersoorten in het bos. Inmiddels staan de grijze eekhoorns bij diverse restaurants op het menu, kookboeken hebben recepten met ze en tv-koks bereiden smakelijke maaltijden met eekhoornvlees. De vraag is inmiddels zo groot dat jagers steeds meer moeite hebben om de vleesvoorraden aan te vullen.
Eekhoorn steeds vaker op menu
Gepubliceerd op 8 januari 2009 om 00:00
Reacties 0