Apple schrapt muziekbeveiliging

Apple gaat de muziekcatalogus in de iTunes-winkel van de kopieerbescherming ontdoen. Daarmee wordt de gedownloade muziek ook voor andere muziekspelers toegankelijk. Nu zijn acht miljoen van de tien miljoen nummers beschikbaar zonder kopieerbeveiliging. Aan het einde van het voorjaar moet het complete aanbod op deze manier verkocht kunnen worden, maakte het bedrijf vandaag bekend op een presentatie in San Francisco.

Apple maakte daarvoor nieuwe afspraken met de vier grote platenmaatschappijen. Het bedrijf gaat verschillende prijsniveaus toepassen in zijn muziekwinkel: de nummers kosten straks 0,69, 0,99 of 1,29 dollar. Vermoedelijk was dat de ‘dealbreaker’: platenmaatschappijen waren nooit erg gecharmeerd van Apples vaste prijspeil van 99 cent per liedje.

Apple werd al een tijd bekritiseerd omdat het liedjes verkocht in een formaat dat alleen af te spelen was op iPods, iPhones en andere Apple-producten. De kopieerbeveiliging maakte het moeilijk om liedjes uit de iTunes Store af te spelen op andere mp3-spelers of telefoons. Onder meer in Frankrijk en Noorwegen kwam Apple onder juridische druk te staan om de voorwaarden van zijn muziekwinkel te veranderen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!