Wal-Mart verlaagt winstverwachting

Wal-Mart heeft de winstverwachting voor het vierde kwartaal verlaagd als gevolg van een lager dan verwachte omzet in de decemberperiode. Dat heeft het grootste detailhandelsconcern ter wereld donderdag bekendgemaakt.

Volgens vice-voorzitter Eduardo Castro-Wright waren de feestdagen door de moeilijke economische omstandigheden en het strenge winterweer in sommige regio's uitdagender voor retailers dan verwacht. Voor het vierde kwartaal wordt nu een winst per aandeel uit voortgezette activiteiten voorzien van 0,91 dollar tot 0,94 dollar. Eerder werd uitgegaan van een winst per aandeel tussen 1,03 dollar en 1,07 dollar.

Wal-Mart zag de omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn, de zogenoemde identieke omzet, in de vijf weken tot 2 januari 2009 met 1,7 procent (exclusief brandstofverkopen) stijgen in de Verenigde Staten. De omzetgroei lag daarmee ook onder de verwachting van analisten, die volgens Thomson Reuters gemiddeld uitgingen van een groei exclusief brandstofverkopen van 2,8 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!