Shopaholic bedolven onder eigen aankopen

Haar liefde voor kleding was groot en haar passie voor shoppen was zo mogelijk nóg groter. Het werd de 77-jarige Joanne Cunnane uiteindelijk fataal. De Britse overleed nadat koffers vol kleding uit haar kast op haar vielen. Ze lag bedolven onder de aankopen, veelal zelfs onuitgepakt.

Cunnane was een obsessieve shopper. Ze verzamelde van alles, waaronder 300 shawls, duizenden snuisterijen maar ook veel kostbare zaken. Het nam zoveel ruimte in beslag van haar bungalow dat de vrouw alleen nog maar kon lopen op een smal pad dat ze nog vrij had gelaten. Ook haar auto en garage lagen propvol. Marks & Spencer, John Lewis en IKEA behoorden tot de favoriete winkels van de vrouw.

Begin deze week werd Cunnane als vermist opgegeven. Het kostte zes politiemannen en speurhonden twee dagen om de vrouw tussen al haar aankopen te vinden. Ze raakten 'verdwaald in haar labyrint'. Agenten vonden haar uiteindelijk in haar slaapkamer, bedolven onder de spullen.

De excentrieke bejaarde had geen familie. Waarschijnlijk lag ze er al een paar dagen voor de politie haar vond, want ze is gestorven aan uitdrogingsverschijnselen.

Haar beste vriend Roy Moran zegt in de Daily Mail dat het Cunnane veel voldoening gaf om te shoppen. "Ook al gaf ze om de spullen zelf niet veel. Als ik haar vroeg waarom ze zoveel shawls had, zei ze 'ze hebben allemaal een andere kleur'. Ze kocht echt alles vanaf het moment dat ze hier woonde, zestien jaar geleden." Moran heeft nog drie keer geprobeerd om zijn vriendin te zoeken maar hij kon haar niet vinden in het overvolle huis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!