Meer valse biljetten in omloop

Het aantal valse eurobiljetten in Nederland is afgelopen jaar flink toegenomen, of we zijn beter geworden in het onderscheppen ervan. Boven water staat dat vooral winkeliers door de valsmunterij worden getroffen.

In 2008 werden 49.294 valse biljetten onderschept en geregistreerd. Dat is 35 procent meer dan een jaar eerder, zo maakte De Nederlandsche Bank (DNB) maandag bekend. Winkeliers krijgen de biljetten veelal als eerste binnen.

In de tweede helft van 2008 zijn in totaal 24.347 valse biljetten aangetroffen, tegen 24.947 valse biljetten in de eerste jaarhelft. Het totaal aantal aangetroffen valse eurobiljetten nam in 2008 toe tot 666 duizend, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd persbericht van de Europese Centrale Bank.

In 2007 lag het aantal valse eurobiljetten wereldwijd nog op 561 duizend. Ten opzichte van het aantal echte biljetten in omloop (12 miljard gemiddeld in de tweede helft van 2008) blijft het aantal aangetroffen valse biljetten nog altijd laag.

De DNB waarschuwt dat het belangrijk is dat het publiek alert is en kennis heeft van de echtheidskenmerken van de eurobiljetten. Informatie hierover is onder meer te vinden op de site van DNB.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!