Mobiel afrekenen geen succes

Een proef in Rotterdam waarbij kan worden betaald met een mobiele telefoon is geen succes geworden. Uit een rondgang van het Algemeen Dagblad langs winkels in het koophart van de Maasstad blijkt dat weinig gebruik wordt gemaakt van het technische snufje.

Ongeveer 1400 mensen hebben sinds augustus 2007 van Payter, het bedrijf achter het gsm-betalen, een telefoon gekregen waarmee ze in zeventig winkels en horeca-gelegenheden terechtkunnen. Personeel in winkels en cafés geeft aan dat Payter slechts sporadisch wordt gebruikt. Verkopers van CoolCat (kleding) en Sacha (schoenen) verwoorden het op dezelfde wijze: "De scanner staat hier alleen stof te vangen."

Fred Stortelers van Payter werpt tegen dat er altijd huiver is voor vernieuwing. "Bij de pinpas duurde het ook jaren voordat het een geaccepteerd betaalmiddel was voor iedereen." De ambitie om Payter ‘uit te rollen’ over zes andere steden in het land is op de lange baan geschoven. Stortelers wijt dit aan de kredietcrisis. In Rotterdam zegt het bedrijf wel degelijk door te gaan met het mobiel betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!