Beelden beveiligingscamera’s onbruikbaar

De beeldkwaliteit van de helft van alle beveiligingscamera’s in winkels is zo slecht dat de politie er niets aan heeft. De opsporing van winkeldieven, overvallers en oplichters wordt zo flink bemoeilijkt. Dat stelt het speciale anti-overvalteam van de politie Flevoland. In andere delen van het land is het niet anders, schrijft De Telegraaf maandag.

De bewakingsbeelden zijn door een lage resolutie korrelig en niet bruikbaar. Daarbij komt dat de apparatuur vaak verkeerd is opgehangen. Ook weten winkeliers vaak niet hoe het systeem werkt, stelt politie Flevoland. Potentieel bruikbaar beeld gaat zo verloren.

"De meeste camera’s hangen hoog aan het plafond en filmen van bovenaf. Gezichten zie je bijna niet. Zelfs niet met de meest geavanceerde apparatuur”, verklaart Leo Dortland van de politie Flevoland. “Zet een petje op en de klep maakt je onherkenbaar. Tegenlicht leidt tot zwart beeld.”

Camera’s moeten op ooghoogte worden opgehangen, adviseert de politie. Niet alleen bij de kassa, ook bij de uitgang. Verder verzoekt de politie om doorlopend opnames te maken en niet bijvoorbeeld een foto per drie seconden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!