‘Massaal banenverlies retail flink overdreven’

Het Platform Detailhandel Nederland (PDN) luidt de noodklok. Als het kabinet de regels voor koopzondagen daadwerkelijk aanscherpt gaan er vijftien- tot twintigduizend banen verloren, voorspelt de retailorganisatie. “Onzin”, stelt de CNV Dienstenbond.

Het platform speelt gewoon een spel, meent CNV-bestuurder Geert Rijzinga. Volgens hem klopt er niets van de voorspellingen van winkeliers dat twintigduizend banen op de tocht staan. “Misschien verliezen een paar mensen met een bijbaantje hun baan, maar van het verlies van twintigduizend banen is geen sprake”, aldus Rijzinga. Ook minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) gelooft niet in een doemscenario voor de economie als de koopzondagen worden aangepakt.

Alleen steden met 'substantieel toerisme' mogen meer dan twaalf koopzondagen per jaar aanwijzen, zo luidt het kabinetsplan. Gemeenten zouden nu te veel misbruik maken van de speciale regeling voor toeristisch gebied, waardoor winkels te vaak op zondag open zouden zijn. Winkeliers en gemeenten zien helemaal niets in het plan, dat komende donderdag aan bod komt in de Tweede Kamer.

Lees ook: 'Consumenten moeten kunnen winkelen op koopzondag'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!