ConsuWijzer steeds populairder

Consumeten weten vraagbaak ConsuWijzer steeds beter te vinden. In 2008 kreeg de overheidswebsite ruim een miljoen vragen voorgelegd. Verder werd negentigduizend keer via telefoon of mail advies op maat gegeven.

Het afgelopen jaar was er onder meer extra aandacht voor de garantiepraktijken van elektronicaretailers en 0900-nummers. Twee 0900-nummers werden ingetrokken op verdenking van misbruik. Bovendien kregen 68 bedrijven een waarschuwing voor hun 0900-nummers. Ze hadden niet het verplichte maximumtarief vermeld. Ook waren er veel vragen over energiebedrijven.

Om de bekendheid van ConsuWijzer te vergroten start maandag een campagne via radio en tv onder het motto 'ConsuWijzer: dan weet je waar je recht op hebt!'.

Behalve veel vragen lieten consumenten ook informatie achter over misstanden. Die signalen gebruiken de drie toezichthouders van de ConsuWijzer weer om misstanden aan te pakken. De toezichthouders zijn de Consumentenautoriteit, de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA).

De ConsuWijzer wordt veel geraadpleegd voor voorbeeldbrieven, sms-diensten, energierekenigen, keurmerken, telemarketing en oneerlijke handelspraktijken.

De top-10 van onderwerpen op de website die het meest worden geraadpleegd:

1  Voorbeeldbrieven
2  SMS-diensten
3  EnergieWijzer
4  Garantie & conformiteit
5  Energierekeningen
6  Telemarketing
7  Energietarieven
8  Online winkelen
9  Keurmerken
10 Oneerlijke handelspraktijken

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!