Toyota ziet autoverkopen dalen

Toyota heeft het aantal autoverkopen in 2008 wereldwijd met vier procent zien dalen tot 8,97 miljoen stuks. Het is de eerste daling van de autoverkopen van het Japanse automerk in tien jaar. De daling is in lijn met de in december afgegeven verwachting van 8,96 miljoen verkochte voertuigen.

Uit de dinsdag gepubliceerde verkoopcijfers van het bedrijf blijkt dat de internationale verkopen met vier procentzijn afgenomen tot 6,819 miljoen en de binnenlandse verkopen met vijf procent tot 2,153 miljoen. De verkoopcijfers zijn inclusief de verkochte voertuigen van Daihatsu Motor Co en Hino Motors Ltd.

Toyota kondigde tevens de benoeming aan van Executive Vice President Akio Toyoda tot President van de Japanse autogroep. Toyoda, de kleinzoon van de oprichter van Toyota, volgt daarmee de huidige President Katsuaki Watanabe op. Het is voor het eerst in veertien jaar dat een lid van de familie die Toyota heeft opgericht weer de leiding over het bedrijf krijgt. Watanabe zal in juni worden benoemd tot vice-voorzitter van Toyota.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!