iDEAL de grens over

Webshoppers kunnen mogelijk vanaf 2010 in buitenlandse internetwinkels afrekenen met een systeem dat lijkt op iDeal. Eigenaren van elektronische betalingsoplossingen zijn hierover met elkaar in gesprek, zo meldt het ANP.

De partijen, uit onder meer Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten, bespreken de invoering van een gezamenlijke standaard om systemen aan elkaar te koppelen. Komende zomer moet er duidelijkheid zijn over de haalbaarheid van de oplossing.

Blijkt de haalbaarheid, dan kan in 2010 of 2011 de invoering volgen, aldus Eric Tak van Currence, eigenaar van iDeal. De partijen moeten dan wel oplossingen gevonden hebben voor de techniek, de omwisseling van valuta’s en de herkenbaarheid van de betalingsmethode op buitenlandse websites. Volgens tak een ‘niet onoverkomelijke taak’.

Ondertussen heeft iDeal er op thuismarkt Nederland een concurrent bij, meldt Twinkle. Het Duitse Payment Network introduceerde woensdag in ons land de betaalmethode Directebanking.nl.

De dienst, die in Duitsland onder de naam Sofortueberweisung.de opereert, werkt praktisch hetzelfde als iDeal. In de omgeving van de eigen bank kan een webshopper een betaling doen, zonder registratie. Na transactie wordt het bedrag overgemaakt naar de webwinkelier, die daarover direct bericht krijgt.

In 2005 werd iDeal geïntroduceerd door Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING. Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada kennen inmiddels soortgelijke betalingssystemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!