Camera mag ook buiten winkel opnamen maken

Winkeliers mogen hun camera’s straks ook naar buiten richten. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst wil dat toestaan zodat ondernemers zich beter kunnen beschermen tegen overvallers. Dat schrijft het Het Parool.

Privacyregels schrijven nu nog voor dat winkeliers alleen opnames mogen maken in hun eigen zaak. Het nadeel daarvan is dat overvallers voor binnenkomst snel een muts of sjaal voor hun gezicht kunnen trekken.

De minister stelt bij het oprekken van de regelgeving wel een voorwaarde: winkeliers mogen de camera’s uitsluitend richten op de directe omgeving van hun zaak.

Het Platform Detailhandel Nederland juicht de maatregelen toe. "De nood is hoog", stelt Sander van Golberdinge van de retailorganisatie. “Het aantal gewapende overvallen op winkels stijgt al jaren explosief, met twaalf procent per jaar, en de pakkans is nog steeds veel te laag.”

Ook de Amsterdamse afdeling van MKB-Nederland is blij met de toezegging, al adviseert voorzitter Kees Verhoeven niet direct massaal de camera’s nar buiten te richten. “Het is fijn dat het straks mag, maar we moeten wel goed bekijken of het overal nodig is”, zegt Verhoeven in Het Parool. Hij stelt dat Amsterdam ook een gastvrije stad moet blijven en ‘privacy is daar een belangrijk onderdeel van’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!