Historische omzetdaling voor eBay

Veilingsite eBay noteerde sinds de start van het bedrijf in 1995 kwartaal op kwartaal omzetgroei. Het afgelopen vierde kwartaal heeft niettemin een einde gemaakt aan die succesreeks. De omzet van eBay daalde met 6,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De New York Times spreekt van de eerste omzetdaling ooit voor het bedrijf.

De winst bedroeg 367 miljoen dollar, tegen over 531 miljoen dollar een jaar eerder, een daling van 31 procent. Niet alleen de slechte economische tijden, maar ook concurrentie op de advertentiemarkt hebben tot de mindere cijfers hebben geleid, zo liet ceo van eBay John Donahoe weten.

Het is niet alleen kommer en kwel bij bij eBay. Zo noteerden online-betaalsysteem Payl Pal en de gratis online beldienst Skype wel groei. Met Paypal boekte eBay een omzet van 623 miljoen dollar. De omzet van Skype steeg van 30 miljoen naar 145 miljoen dollar. De ceo van eBay zegt dan ook tevreden te zijn over Skype, terwijl eBay in april vorig jaar dreigde om Skype te dumpen als het niet meer omzet ging genereren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!