Microsoft en Intel schrappen duizenden banen

De recessie slaat ook in de technologiesector hard toe. Softwareconcern Microsoft en chipfabrikant Intel hebben massaontslagen aangekondigd. Bij Microsoft gaat het om vijfduizend banen wereldwijd, die in de komende achttien maanden verdwijnen in verband met de economische crisis. Microsoft kondigde het banenverlies donderdag aan bij de vervroegde bekendmaking van zijn kwartaalcijfers.

De banen verdwijnen op de afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling, verkoop en marketing, systeembeheer, financiën en personeelszaken. Veertienhonderd arbeidsplaatsen worden met onmiddellijke ingang geschrapt. Bij Microsoft werken wereldwijd ongeveer 91 duizend mensen.

Het grootste softwareconcern ter wereld boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar nog wel een winst van 4,17 miljard dollar, vergeleken met 4,71 miljard een jaar eerder. De omzet steeg met twee procent tot 16,63 miljard dollar. De cijfers zijn slechter dan verwacht. Het aandeel Microsoft verloor in de eerste handel op de beurs in New York meer dan zeven procent.

Ook Intel gaat snijden in het personeel. De chipproducent sluit vijf fabrieken in Azië en de Verenigde Staten. Daardoor kunnen tot zesduizend banen verloren gaan, zo maakte 's werelds grootste halfgeleiderfabrikant woensdagavond laat bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!