Minder winst voor Beter Bed

Beddenspecialist Beter Bed heeft het afgelopen jaar flink minder winst geboekt dan vorig jaar. De omzet nam nauwelijks toe. De consument hield de hand op de knip en kocht minder bedden of matrassen. Dat heeft Beter Bed vrijdag bekendgemaakt op basis van voorlopige cijfers.

De nettowinst van het bedrijfis uitgekomen op ongeveer 22 miljoen euro, tegen een nettowinst van 27,6 miljoen in 2007. De omzet groeide met twee procent naar 359 miljoen euro.

De licht hogere omzet behaalde Beter Bed door meer winkels te openen en klanten te trekken met promotieacties. In alle landen waar Beter Bed al langer dan een jaar actief is, daalde de omzetgroei. De omzet in vergelijkbare winkels ging over het hele jaar genomen met 6 procent achteruit.

In Nederland wist de onderneming geen omzetgroei te realiseren. Beter Bed wijt de daling niet alleen aan een laag consumentenvertrouwen, maar ook aan het winterse weer in de voor de omzet belangrijke laatste weken van het jaar. In Oostenrijk en Zwitserland wist Beter Bed nog wel een forse omzetgroei te realiseren van respectievelijk 16 en 24 procent.

Beter Bed opende vorig jaar 125 winkels en sloot er 49. Het totaal aantal winkels bedroeg eind vorig jaar 1036.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!