Bonus Bikes is niet meer

Biretco heeft de stekker uit de formule Bonus Bikes getrokken. Alle vestigingen zijn inmiddels gesloten. Dat heeft Henk de Vreeze, commercieel directeur van Biretco, één van de grootste full-service retailorganisaties van de rijwielbranche in Europa, laten weten.

Volgens De Vreeze heeft de formule onvoldoende toekomst onder de vlag van Biretco. Hetzelfde geldt voor de ontwikkeling van fietsen onder eigen merk. Ook die activiteit heft de retailorganisatie afgestoten.

De maatregel heeft niets van doen met de verwachte omzetdalingen door de economische malaise. De rijwielbranche is namelijk nauwelijks conjunctuurgevoelig, stelt De Vreeze. De formules Fietswereld, Profile en de Biretco Buying Group blijven in Nederland en omringende landen wel gewoon bestaan.

Biretco telt in Europa ruim 750 aangesloten winkels en ruim 400 contractleveranciers. De winkels worden geleid door zelfstandige ondernemers ‘die gebruik maken van de toegevoegde waarde van een samenwerkingsverband dat het beste bij hen past’, zo formuleert de organisatie op zijn site.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!