C1000 betaalt leveranciers veel later

Supermarktconcern Schuitema heeft de betalingstermijn aan fabrikanten eenzijdig verlengd. Vanaf 1 maart moeten leveranciers zestig dagen wachten op hun geld. Dat heeft financieel directeur Theo Janssen de leveranciers een week terug per brief laten weten, meldt vakblad Distrifood.

Volgens Schuitema hebben ook de leveranciers baat bij de verlenging van de betalingstermijn, waarover het supermarktconcern en haar ondernemers het eens zijn geworden. Zo profiteren ze van de nieuwe schappenplannen en van investeringen in logistiek en IT, omdat serviceniveaus stijgen en out-of-stocks afnemen, meent Janssen. En van al deze voordelen wil het bedrijf iets terugzien, ‘vandaar de eenzijdige maatregel’.

Leveranciers zijn ontstemd. “Ik ben het er niet mee eens en zal met Schuitema een gesprek aanvragen”, stelt een kw-fabrikant tegenover Distrifood. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FLNI) noemt het ‘vervelend’ dat de ene organisatie de ander volgt met het verlengen van de betalingstermijn. “AH houdt ook zestig dagen aan. Dat raakt onze achterban, die zo het werkkapitaal van de handel moet financieren”, aldus Murk Moerstra, adjunct-directeur van de federatie.

Schuitema kan met de maatregel een fors rentevoordeel behalen. Distrifood rept van een mogelijk extra voordeel tot tien miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!